Skip to main content

Nästa generation av smartphones är här, och du har säkert hört talas om det. Du har säkert hört talas om Huawei P30 Pro, Googles Project Ara och Sonys Xperia 1. Nu ska vi prata om vad som kommer att ingå i dessa nya enheter. Nästa generation av smartphones kan också innebära nya funktioner och möjligheter som aldrig har setts förut. Vilka ska du köpa? Här är fem anledningar till varför.

Googles Project Ara

Om du någonsin har undrat hur modulära telefoner kan bli verklighet, fundera över konceptet bakom Googles Project Ara. Ara-telefonen är baserad på en utbytbar basram med sex modulära platser för att fästa hårdvarumoduler. Endo kommer att lagra laddning för modulerna, vilket gör att de kan bytas ut utan att stänga av enheten. Andra moduler inkluderar ett tangentbord och identitetsmodul. Ara kan anpassas för olika ändamål, som träningsspårning eller musikspelning.

Huawei P30 Pro

Huawei P30 Pro är nästa generations smartphone. Med praktiskt taget inga ramar och en liten droppformad skåra för den främre kameran är Huawei P30 en av de vackraste smartphones på marknaden idag. Den har också ett långvarigt batteri och stöd för Google-appar. Trots sina brister är det lätt att rekommendera P30 Pro. Dessutom är det den sista Android-smarttelefonen från Huawei.

Sonys Xperia 1

Sony Xperia 1, en ny Android-smarttelefon, tillkännagavs på Mobile World Congress. Det är en del av företagets flaggskepp Xperia-serie. Den nya Xperia 1 är en av de minsta smartphones som finns på marknaden för närvarande, vilket gör den idealisk för personer som vill ha en billig Android-telefon men ändå vill ha en premiumupplevelse. Sony planerar att släppa två olika versioner av denna smartphone.

Apples iPhone 14

Apples iPhone 14 kan ha ett chassi i titanlegering. Legeringen har använts för iPhones klockband, och endast Apple Watch-modeller finns i titan. Den är också extremt lätt och hållbar. Men hur kommer en titan-klädd iPhone 14 se ut? Kommer den att ha samma 6,1-tumsskärm som den nuvarande modellen? Den frågan återstår att besvara. Men det finns några tips som kan antyda en potentiell omdesign.

Apples iPhone 14 Pro

Flera läckor antydde att Apple skulle ta med ProMotion till alla iPhone 14-modeller 2022, men det är osannolikt att det händer. Enligt displayanalytikern Ross Young är anledningen att det finns en enorm brist på sådana displayer på marknaden. Apple kunde inte möta efterfrågan på funktionen i de vanliga iPhone 14-modellerna. Istället kan Apple välja att lägga till ProMotion till några av sina modeller för att göra dem mer konkurrenskraftiga.

Samsung Galaxy Beam

Nästa generation av smartphones är här. Samsung Galaxy Beam är en sådan enhet. Telefonen har en fem-till-50-tums projektor. Den är utrustad med en 8 MP huvudkamera och en VGA-kamera på framsidan. Den har upp till 32 GB internminne. Även om telefonen inte är bunden till en specifik bärare kan den enkelt tas bort från applådan. Batteritiden är också imponerande och ger upp till sju timmars samtalstid och 530 timmars standby.